Perjantai 2.11. klo 20.00
Pakkahuone
Osta lippu (4 yhtyettä) 55/45 €

Henri Texier Sand Quintet (FR)

“Seuratkaa edellä ajavaa autoa!”, mies sanoi ja nousi taksin kyytiin. Taustalla soi jazz. Tiedätte lopun. Ranskalaisen basistiässä Henri Texierin johtama yhtye on sitä itseään: ajattoman ranskalaisyhtyeen juuret ovat syvällä cooljazzin ja modaalisen jazzin peruskalliossa, mutta toteutustapa on ainutlaatuinen. Vuonna 1972 sooloartistina debytoinut Texier on varsin ranskalaiseen tapaan estetisoinut amerikkalaista jazzia sekä erilaisia kansanmusiikkityylejä ja etsinyt täydellisen sulavalinjaista mutta samalla väkevää sävelkieltä. Sama määrätietoisuus pätee Texierin perkussiiviseen ja funktionaaliseen bassoestetiikkaan, jossa hän selkeiden linjojen sekaan annostelee hienolla maulla hersyviä soinnillisia detaljeja. Estetiikasta kehittyy huomaamatta spirituaalinen elämys.

Tänä vuonna ilmestyneellä Sand Woman -albumillaan Texier versioi uudella akustisella yhtyeellä myös varhaista tuotantoaan. Hanketta on edistänyt tunnetun elektronimusiikkiartistin Bonobon remix-versio Texierin Les L’s-Bas -kappaleesta, joka on saavuttanut miljoonayleisön.

Lavalla nähdään Texiereitä kahdessa sukupolvessa Sébastian Texierin soittaessa alttosaksofonia ja klarinettia.

There is nothing like a balance between serenity and a continuing hunger for more, both features the ever youthful bass driver Henri Texier.

musicreviews.de


  • Henri Texier - double bass
  • Sébastien Texier - alto sax, clarinets
  • Vincent Lê Quang - tenor & soprano sax
  • Manu Codja - guitar
  • Gautier Garrigue - drums
  • Charles Caratini - sound

There is nothing like a balance between serenity and a continuing hunger for more, both features the ever youthful bass driver Henri Texier.

musicreviews.de