Sunnuntai 4.11. klo 17.30
Pakkahuone
Osta lippu (3 yhtyettä) 55/45 €

The Art Ensemble of Chicago (US)

"Great Black Music: Ancient to the Future". Siinä on The Art Ensemble of Chicagon motto. 50-vuotista maallista taivallustaan juhliva pioneeriyhtye tuo afroamerikkalaisen musiikin menneisyyden nykyhetkeen, ja mikäli näitä herroja on uskominen, sinkoaa sen aina tulevaisuuteen asti. Turha sitä on lähteä kiistämään, sillä alkukertomus, rituaali ja puhdistautuminen - kaikki tasot ovat todella mukana The Art Ensemble of Chicagon uniikissa musiikillisessa toimituksessa.

Ikimoderni veteraaniyhtye on erottautunut kollegoistaan aina spirituaalisessa asenteellaan ja ollut eturintamassa luomassa fuusioita jazzin, länsimaisen taidemusiikin ja afrikkalaisen heimomusiikin välille. Yhtyeen legendaarisesta kokoonpanosta lavalla nähdään tänään myös menestyksekkäästä soolourastaan tunnettu saksofonisti Roscoe Mitchell sekä yhtyeeseen vuonna 1970 liittynyt rumpali Famoudou Don Moye. Elämänkokemus, mittaamattoman laaja musiikillinen sivistys ja ainutlaatuinen narratiivi luovat kulissit uskomattomalle musiikille seikkailulle. Hittoon partituurit! Egot häivyttävän improvisoinnin ja veljellisen multi-instrumentalismin menetelmin syntyy viesti, joka on kuulijasta riippuvainen, mutta kuvitettu ravistelevan autenttisin musiikillisin kuvaelmin.

There's something wonderful about the way the Art Ensemble of Chicago can confound expectations and travel an unpredictable route.

London Jazz News


  • Roscoe Mitchell - saxophones, flute, percussion
  • Famoudou Don Moye - drums, congas, bongos, percussion
  • Hugh Ragin - trumpet, flugelhorn, piccolo trumpet
  • Tomeka Reid - cello
  • Jaribu Shahid - double bass, objects
  • Dudu Kouaté - African percussion

There's something wonderful about the way the Art Ensemble of Chicago can confound expectations and travel an unpredictable route.

London Jazz News