Sunnuntai 4.11. klo 21.00
Telakka
Vapaa pääsy

Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet (FI)

Emma Salokoski tuli tunnetuksi 2000-luvun alussa Helsingin uutta milleniaalista henkeä huokuneesta Quintessence-yhtyeestä. Sittemmin soolouralle siirtynyt Salokoski on ollut alati kysytyimpiä suomalaisia jazzlaulajia laaja-alaisen ilmaisunsa ja uniikin äänensä vuoksi.

Salokosken ja Ilmiliekki-kvartetin yhdeksän vuotta sitten julkaistu Vi sålde våra hemman -albumi sisälsi Edith Södergranin ja Elmer Diktoniuksen runoihin sävellettyjä kappaleita. Tänä syksynä ilmestyy uusi albumi, jolla kuullaan vanhojen suomenruotsalaisen runouden helmien rinnalla myös tuoreempien runoilijoiden tekstejä.

Ajatus kansansävelmien tulkitsemisesta jazzin kielellä ei ole Suomessakaan uusi, mutta meillä muotoratkaisut on tavattu hakea yleensä etnon ja freen suunnalta. Kansanlaulujen ja Sibeliuksen kaltaisten nimimiesten luomusten joukkoon on otettu yhä enemmän mukaan yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä. Ilmiliekin musiikki soljuu eteenpäin verkkaisesti mutta ilmavasti groovavien sovitusten kunnianhimoisuutta korostaen.

Loppuillan musiikista vastaa DJ Pauli Kallio.


  • Emma Salokoski - voice
  • Verneri Pohjola - trumpet
  • Tuomo Prättälä - piano
  • Olavi Louhivuori - drums
  • Antti Lötjönen - bass